Johan Pape

Na een lange carrière in het Hoger Beroeps Onderwijs als socioloog, docent, onderwijsontwikkelaar en internationaliseerder heb ik nu het roer radicaal omgegooid. Ik ben de opleiding tot vakfotograaf bij de Fotovakschool gaan volgen en heb die afgerond met een expositie in juli 2018.

Mijn fotografie sluit aan bij mijn liefde voor mensen, muziek, theater en reizen. Ik wil gepassioneerde beelden van gepassioneerde mensen maken.

 

Momenteel werk ik als vrijwillig freelance fotograaf voor Vluchtelingenwerk Zuid, voor de jazz blog "Draai om je oren" (ook als recensent) en als een van de huisfotografen van de Hall of Fame. Hier vind ik veel mensen uit mijn doelgroep. Daarnaast vind ik het ook erg spannend en uitdagend om gewoon op straat mensen te vinden en te ontdekken waar hun passie ligt. 

Gelukkig zijn veel mensen in hun werk ook met passie bezig. Dat zichtbaar maken op een website of in een brochure levert vaak een uitstekend uithangbord op voor jouw organisatie, of dat nu dienstverlenend, industrieel of ambachtelijk is. Mijn opdrachtgevers hebben dat goed begrepen.

Verder vind ik het steeds leuker om studio shoots te doen. Met een paar kleine ingrepen bouw ik mijn woonkamer om tot studio. Het grote voordeel is de huiselijke sfeer waarin je je snel op je gemak voelt. En natuurlijk is er altijd wat te drinken en te knabbelen. Mijn uitgebreide muziek bibliotheek doet de rest om lekker ontspannen op de foto te gaan.

Ik sta altijd open voor goede ideeën en voorstellen tot samenwerking om gepassioneerd tot bijzondere beelden te komen.