Zoeken
  • Johan Pape

Unexpected encounters


Tijdens de opleiding tot vakfotograaf aan de Foto Vakschool kreeg ik de opdracht een aantal straatportretten te maken. Doelstelling was om te laten zien dat je benadering als fotograaf van het model terug te zien is in het gemaakte portret.

Ik vond het aanspreken van wildvreemde mensen al spannend genoeg. Tijdens een tripje naar den Haag besloot ik op de terugweg dat het er maar van moest komen. Ik ben op Rotterdam C.S. uitgestapt en ben mensen aan gaan speken om mijn opdracht uit te voeren. Dat viel enorm mee, in ruim anderhalf uur had ik diverse series portretjes van een aantal hele leuke mensen. Waaronder Kaori, kind van een Spaans/Japans ouderpaar.

Kaori op Rotterdam C.S.

We raakten verzeild in een mooi gesprek waaruit bleek dat ze componiste en pianiste is. Ze zou een maand later een performance hebben in Splendor in Amsterdam, waarbij ik van harte welkom zou zijn. Dat heb ik natuurlijk gedaan en ik heb daar heerlijk mijn gang kunnen gaan als fotograaf en ook dat heeft een lekkere serie opgeleverd.

Dit was zo'n leuke ervaring dat ik er meer mee wilde. Uiteindelijk leidde dit tot het idee om hier een project van te maken onder de naam Unexpected encounters. Ik ga nu dus regelmatig de straat op met de vraag om een portretje te mogen schieten en knoop vervolgens een gesprek aan om op het spoor te komen van de passie van de betreffende persoon. De volgende afspraak voor een vervolg shoot staat al gepland met Tanja, die ik in Tilburg tegen kwam. Haar passie is visagie, dus dat komt heel mooi uit. Waarschijnlijk ga ik in de toekomst ook een aantal keren het resultaat van haar werk fotograferen.

#KaoriNeus

42 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven