Zoeken
  • Johan Pape

Unexpected Encounters: Ornella


Ornella Prieto

In oktober 2017 kwam ik Ornella voor het eerst tegen op straat. Ze was met een groep studenten van de dansacademie bezig met een project in het kader van Oktober Dans Maand in de Tilburgse spoorzone. Ik was bezig met een foto wandeling en kwam bij toeval het groepje tegen. Ik heb een

prachtige serie kunnen maken en er werden mailadressen gewisseld. In december werd ik uitgenodigd om een voorstelling te komen fotograferen tijdens de Nacht van de Kunsten in Theaters Tilburg. Ook dat leverde een aantal mooie platen op. Ornella en ik maakten de afspraak om samen eens een shoot te doen. Helaas heeft dat even geduurd omdat we beiden erg druk waren.

Een maand geleden nam Ornella contact met me op om een afspraak te maken voor een shoot.

We spraken af om op het eind van de middag te beginnen zodat we nog daglicht konden gebruiken en door te gaan in de avond. Dit gaf de mogelijkheid om zowel een serie high key foto's te maken als een serie low key foto's. Mijn belangstelling ging vooral uit naar de low key foto's omdat ik het volgende idee had ontwikkeld. Ascenseur pour l'échafaud is een film uit 1958 van Louis Malle uit de 'neo noir' periode.

Het verhaal hierbij is dat Miles Davis de muziek volledig geïmproviseerd heeft terwijl hij naar de beelden keek. Voor de shoot met Ornella heb ik voorgesteld precies het omgekeerde te doen. Tijdens de shoot hebben we deze muziek opgezet en is Ornella al dansend gaan improviseren. Het werd niet alleen een erg gezellige en sfeervolle shoot, maar dank zij het talent van Ornella kon ik al snel de ene na de andere fraaie plaat schieten.

Ongelooflijke souplesse en spierbeheersing van Ornella. Een waar feest om dit te mogen doen. Kijk op mijn galerij om een paar van de foto's uit de serie te bekijken. En.... mocht je interesse hebben om jouw passie te laten zien: neem gerust contact met me op.


30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven