Zoeken
  • johanpape61

Vis

Als straatfotograaf kijk je zo nu en dan terug in je mappen en ontdek je dat er opvallend veel foto's geschoten zijn op de markt. Met name de viskraam trekt me blijkbaar aan als een magneet. Het valt me op dat er altijd wat te doen is. Je treft er mensen van allerlei rangen en standen. En ja, zo nu en dan hap ik zelf ook graag een kabeljauwtje of een bakje kibbeling weg.

Ik ben niet de enige, dat is wel duidelijk. Ook, of misschien juist, in corona tijd gaat de handel in en consumptie van vis vrolijk door. Er zijn afscheidingsdoeken geplaatst en de mondkapjes gaan even af of omhoog om plaats te maken voor het naar binnen schuiven van het visje.


Het personeel staat in weer in wind, maar altijd vrolijk, de klanten te helpen en ze hebben altijd een vriendelijke babbel paraat en staan volledig achter het verkochte product. Eigenlijk best bijzonder die vis op de markt. Ik heb er een mapje van gemaakt dat je op deze website onder straatfotografie kunt vinden. Ik blijf daar foto's toevoegen: nieuw materiaal als ik weer eens op stap ben, of oud materiaal uit het archief. Want, nu realiseer ik me dat ik ook in het buitenland regelmatig in de buurt van vissers en viskramen en markten ben geweest.

Vis: goed voor U :)


18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven