Zoeken
  • johanpape61

Achter het masker.

Ik hou ervan de straat op te gaan en mooie portretten van voorbijgangers te schieten. Zo deed ik al mijn 100 dagen-100 vragen project en toen dat door corona anders liep ben ik weer later begonnen met mijn black lives matter project. Ook dat is al weer even geleden.


Toch kriebelde het weer. Omdat we nog steeds door corona geplaagd worden en nu de herfst weer begonnen is dat alleen maar erger wordt stoeide ik met de vraag: Hoe dan?

Ik zag steeds meer mensen met mondkapjes op en al snel was ik eruit. Ik ga mensen met mondkapjes fotograferen en vraag of ik ook een foto zonder masker mag maken.


Allereerst is het leuk om te zien welke mondkapjes er in omloop zijn. Verder zijn door de mondkapjes de ogen nog belangrijker geworden. Dit project geeft natuurlijk ook een mooi tijdsbeeld. Ik hoop dat we het snel als een stukje geschiedenis kunnen gaan zien. De foto's zonder masker laten waarschijnlijk iets van bevrijding zien. Van verlangen naar het gewone leven, waarin we zonder schroom konden omhelzen en knuffelen.


Ik heb de eerste platen in deze serie gemaakt en op het station van Arnhem een vliegende start gemaakt.


13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven