Zoeken
  • johanpape61

Al een kwart van mijn project afgerond.

Op 1 januari begon ik met mijn project 100 dagen, 100 vragen. Vandaag maakte ik dus de 25e pagina. Ik begon dit project om mijn vaardigheden als (straat-)portret fotograaf verder te ontwikkelen. Dat betekent onder andere beter te worden in:

  • het benaderen van mensen

  • mijn instellingen snel goed te hebben

  • de interactie gaande houden

  • het goeie moment te pakken

  • spontaniteit en echtheid in de portretten te krijgen

  • de nabewerking en presentatie aantrekkelijk maken.

Na 25 dagen merk ik dat het steeds makkelijker wordt mensen te benaderen. Liep ik eerst nog een tijd te zoeken naar een geschikte kandidaat, tegenwoordig ben ik veel sneller in het benaderen van mensen. Mijn pakketje vragen bevat van alles en nog wat van heel luchtig, tot behoorlijk zwaar. Vooral voor die laatste categorie was ik een beetje huiverig. Dat is inmiddels wel verdwenen omdat ik gemerkt heb dat mensen wanneer ze besluiten mee te doen altijd een antwoord geven. Vaak leveren juist deze vragen bijzondere gesprekken op die meestal ook wat langer duren. De interactie gaat in alle gevallen als vanzelf. Er moet in korte tijd van alles gebeuren om die goeie platen te krijgen die ik wil. Je moet aan zoveel dingen tegelijkertijd denken. Soms vergeet ik de administratie op orde te brengen, de gegevens te noteren of aantekeningen te maken van het gegeven antwoord. Maar met wat creativiteit los ik het altijd wel op. Ondertussen heb ik een handige routine ontwikkeld waardoor dat ook allemaal wat makkelijker gaat.


Als ik tussentijdse balans opmaak ben ik heel tevreden. Het project heeft al een leuke serie opgeleverd. Ik heb ontzettend veel geleerd en vooral heel veel plezier gehad. Wat is het leuk om al die diverse mensen te ontmoeten. Gelukkig is het ook zo dat ik weinig pogingen nodig heb om mensen te bereid te vinden om mee te doen. En het is heel fijn om positieve reacties te ontvangen als ik mensen het resultaat toestuur.


Lekker op naar de volgende 75 ! (en de lente ).15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven