Zoeken
  • johanpape61

Verrassend leuke opdracht.

Ik was net bezig een straatportret te maken in Nijmegen toen mijn telefoon ging. Iemand van de Emmaus Parochie in Tilburg die me vertelde op zoek te zijn naar een fotograaf die 4 1e communievieringen wilde vastleggen. Na wat overleg werden we het eens met elkaar en nam ik de opdracht aan.


Naast werk als straatfotograaf, vrijwilligers klusjes voor Vluchtelingen Werk Nederland en het fotograferen en recenseren van jazz concerten was dit een geheel nieuwe uitdaging voor me. Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat dit op mijn pad zou komen.

Ik heb nu al 3 vieringen gedaan en kan zeggen dat het verrassend leuk is om te doen.

De communicantjes zijn fraai uitgedost, net als hun trotse ouders; de kerk is feestelijk versierd, de pastoor heeft zijn best gedaan om een tekst voor te bereiden die aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. En leden van de voorbereidingswerkgroep zijn aanwezig om de kinderen te helpen en te ondersteunen. Zorg en aandacht voor elkaar zijn dingen die me opvielen.Natuurlijk zie je als fotograaf ook allerlei emoties voorbijkomen: lichte spanning bij de kinderen; trots bij de ouders, plezier en opluchting als het allemaal mee blijkt te vallen en soms een gaap omdat het toch een hele zit is voor jongelui met veel energie in het lijf.Het leverde prachtige beelden op die gelukkig goed gewaardeerd worden door de aanwezigen. Aanstaande zondag alweer de laatste in deze reeks; ik verheug me erop.21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven