top of page
  • johanpape61

Wat luisteren ze ?

Ik wandel veel en graag. Steeds vaker zet ik daarbij mijn koptelefoon op en luister ik naar muziek en soms naar een blog. Op een dag begon ik me af te vragen wat andere koptelefoon dragers aan het luisteren waren. Even later besloot ik er een project van te maken. Vraag het ze gewoon en maak een portret van de drager. Zoals altijd vond ik het spannend en was ik benieuwd hoe mensen zouden reageren.


Dat viel enorm mee. Gabrielle was de eerste die ik aansprak. Ze was blij verrast en deed met veel enthousiasme mee. Ze gaf me behalve de foto, het vertrouwen dat ik nodig had om dit project verder uit te werken.

En dus ging ik los. Het werd al snel een verslavende activiteit. Met een score van 95% in krap 4 weken en een totaal van een kleine 50 portretten durf ik nu te stellen dat mensen het leuk vinden. Veel van hen gaan mijn Instagram account volgen. https://www.instagram.com/musicmobile2023


Niet allen om zichzelf terug te zien, maar ook omdat ze zelf ook nieuwsgierig zijn naar anderen met een koptelefoon. Ik voeg alle muziek die ik tegenkom samen in een playlist op spotify: https://open.spotify.com/playlist/0SWqrd164a5leuVeAi8tgz

Vanzelfsprekend ontstaat er een 'onmogelijke' verzameling variërend van trash metal tot aan klassiek,

Het is elke keer anders en spannend. Zo kwam ik aan de Piushaven in Tilburg zangeres Isabel tegen die in 2017 2e werd in the Voice. En verder valt me op, nu de collectie groeit dat veel mannen met koptelefoon gezichtsbeharing hebben. Toeval , of is het een trend?

Ik heb nog geen idee. Ik blijf nog een tijd verzamelen en maak de analyse later. Ondertussen heb ik ook nagedacht over wanneer dit project gaat eindigen. Als ik 2 doelstellingen heb bereikt:

  1. Iemand met koptelefoon vinden die ouder is dan ikzelf (68)

  2. Iemand die jazz luistert

Dat zal me nog wel een tijdje bezig houden denk ik. Gelukkig heb ik al iemand gevonden die klassiek luisterde.

Ik ben er nog lang niet klaar mee en vind dat helemaal niet erg. In de lente ga ik in Italie de Franciscus route lopen (573 km). Het lijkt me leuk als ik dan nog steeds mijn einddoel niet bereikt heb.

45 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page